Αυτό είναι ένα βίντεο που εξηγεί με όσο πιο απλά λόγια γίνεται την συναίνεση όταν πρόκειται για το σεξ. Με αγγλικό χιούμορ και ειρωνική διάθεση αποδομεί βήμα βήμα τις συμπεριφορές των σεξιστών και απλοποιεί τόσο πολύ το θέμα, που μπορεί να το καταλάβει πραγματικά ο καθένας. Ένας πραγματικά έξυπνος παραλληλισμός με την άλλη πιο αγαπημένη συνήθεια των Άγγλων, το τσάι.

Δείτε το μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά σας που βρίσκονται στην εφηβεία γιατί πραγματικά αξίζει και είναι ένας in τρόπος να τους μιλήσουμε για τη σεξουαλική συναίνεση, σε οποιονδήποτε ρόλο και αν βρεθούν.

Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν και μετά το βίντεο μπορείτε να κάνετε μια αποκοδομητική κουβέντα.

Τι είναι η σεξουαλική συναίνεση

Η σεξουαλική συναίνεση είναι η ελευθερία και η δυνατότητα που έχει ένα άτομο να συμφωνεί σε μία σεξουαλική δραστηριότητα.

Το σεξ χωρις συναινεση ειναι βιασμος


Κανόνες επιβεβαίωσης

  • Βεβαιωθείτε ότι το άλλο άτομο συμμετέχει ελεύθερα και αβίαστα.
  • Η συναίνεση μπορεί να δοθεί και προφορικά αλλά και μέσω της γλώσσας του σώματος.
  • Κάποιος που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ή είναι μεθυσμένος δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις και δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να δώσει τη συναίνεσή του. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, σταματήστε και περιμένετε μέχρι να έχετε να κάνετε με ένα νηφάλιο άτομο.
  • Κάποιος που κοιμάται ή είναι αναίσθητος δεν μπορεί να δώσει συναίνεση σε σεξ.
  • Άλλοι παράγοντες που επίσης μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να συναινέσει, είναι περιπτώσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας, μαθησιακές δυσκολίες ή τραυματισμοί στο κεφάλι. Σε οποιαδήποτε περίπτωση κάθε ένας πρέπει να είναι σε νοητική κατάσταση τέτοια που να μπορεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις, κατανοώντας τις συνέπειες και γνωρίζοντας τις επιλογές του.
  • Επίσης σημαντικό είναι ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να αποσύρει τη συγκατάθεσή του ανά πάσα στιγμή. Μόλις δηλώσει τη μη επιθυμία του για συνέχεια, πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη σεξουαλική δραστηριότητα.