Πρόκειται για ένα animation μικρού μήκους, εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, που ξέρει να ξυπνά συναισθήματα. Το Corto Ian- Είμαι ο Ίαν, συγκινεί και προκαλεί δυνατό καρδιοχτύπι σε αυτόν που το παρακολουθεί. Τα συναισθήματα που ξυπνάει σε παρακινούν να συμμετέχεις στην πραγματοποίηση ενός ονείρου: στη δημιουργία ενός κόσμου ανοιχτού σε όλους, ενός κόσμου στον οποίο όλοι θα έχουν την ίδια πρόσβαση στη χαρά, στην ευτυχία και στο παιχνίδι.

Ο Ian είναι ένα παιδί που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσει καλά τα χέρια του. Κάθε απόγευμα περνά έξω από την παιδική χαρά μαζί με τη μαμά του και κοιτάει με θλίψη τα άλλα παιδάκια, καθώς δεν μπορεί να τα ακολουθήσει και να παίξει όπως αυτά.

Όλοι οι άνθρωποι όμως, θέλουν να έχουν φίλους. Έτσι και αυτός. Όπως επίσης όλοι οι υπόλοιποι, χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για να τους αποκτήσει.

Η διάκριση, η προκατάληψη, το bullying και η αδιαφορία τον κρατούν μακριά από την αγαπημένη μου παιδική χαρά. Αλλά ο Ian δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα και θα καταφέρει κάτι καταπληκτικό.

Ο Ian δεν είναι το μόνο παιδί που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό παιδιών βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι με κάποια μορφή δυσκολίας. Παγκοσμίως, ο αριθμός ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο. Η ενσωμάτωση είναι βασική ανάγκη για την κοινωνία μας. Μας καθιστά πλουσιότερους, μας χαρίζει το δώρο της διαφορετικότητας και ενός πιο δίκαιου κόσμου.