Μια νέα σειρά βιβλίων που δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά σημαντικές προσωπικότητες τόσο ανδρών όσο και γυναικών.

Με κείμενο μικρό, απλό και κατανοητό για όλες τις ηλικίες αυτά τα βιβλία πραγματικά βοηθάνε αγόρια και κορίτσια να ανακαλύψουν τη ζωή και τα κατορθώματα των σπουδαιότερων ανθρώπων. Από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της λογοτεχνίας, του χορού, της τέχνης, της φιλοσοφίας.

Όλα τα βιβλία της σειράς χαρακτηρίζονται από εύκολα, δίστιχα με ομοικαταληξία και η εικονογράφηση είναι κατά βάση σε απλές, ρεαλιστικές γραμμές. Η λογική της σειράς δεν είναι να βιογραφήσει την εκάστοτε προσωπικότητα αλλά να λειτουργήσει ως νύξη και ερέθισμα για περαιτέρω ενασχόληση. Να βοηθήσει στην ανάπτυξη της  αισθητικής καλλιέργειας και να εμφυσύσει στα παιδιά την αισιοδοξία και την πίστη ότι όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

Με λαμπρά παραδείγματα όπως ο αξεπέραστος ροκ σταρ και περφόρμερ Ντέιβιντ Μπόουι που χάραξε από μικρός την πορεία του και κατέκτησε την παγκόσμια σκηνή. Άνθρωποι δηλαδή, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.