Αν θέλετε να πάτε σε μία διαφορετική παράσταση με το παιδί σας και όχι ΓΙΑ το παιδί σας, τότε μία είναι η επιλογή σας, ο θρυλικός «Μορμόλης». Είναι από αυτές τις παραστάσεις που αρέσουν τόσο σε παιδιά (ακόμα και πολύ μικρά), αλλά και σε γονείς. Και από αυτές τις παραστάσεις που όλοι φεύγουν από αυτές με ένα χαμόγελο στα χείλη και μουρμουρίζοντας τα τραγούδια.

Η παράσταση ήταν sold out τις Κυριακές της περασμένης θεατρικής χρονιάς και μετά την μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο στο Βερολίνο, στην Ακαδημία των Τεχνών, συνεχίζει και φέτος στο Σύγχρονο Θέατρο. 

Η πρώτη παράσταση του Μορμόλη στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε από το θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου και ανέβηκε ακριβώς 10 μέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 30 Νοεμβρίου του 1973. 

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις!

Οι μεγάλοι γεννηθήκανε μεγάλοι; Ποτέ δεν ήτανε μικροί;

Πάθανε όλοι αμνησία σκοτώσανε την φαντασία

κι απόμειναν τα πρέπει και τα μη!

Ο Μορμόλης βλέπει ποιο γιατί (;) πάει με ποιο πρέπει!

«Ο Μορμόλης»

του Rainer Hachfeld

για 2η χρονιά από την Συντεχνία του Γέλιου

στο Σύγχρονο Θέατρο