Γνωρίζετε τι είναι το Feng Shui;

Eίναι μια Κινέζικη αρχαία τέχνη που έχει ιστορία 5.000 χρόνων. Αποτελείται από ένα πολύπλοκο σύνολο παραγόντων που προσδιορίζουν τον τρόπο εξισορρόπησης της ενέργειας του κάθε χώρου. Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή υγεία και τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν.

Feng σημαίνει άνεμος και shui νερό. Όπως ρέει ο άνεμος και το νερό, ρέει και η ενέργεια στο χώρο και μία καλή ροή ενέργειας προσδίδει τύχη και υγεία.

Η δε γη, θεωρείται ότι είναι ζωντανή και γεμάτη με ενέργεια (που στο feng shui αποκαλείται chi). Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι η ενέργεια της γης ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να επηρεάσει τους ανθρώπους, έτσι με την εφαρμογή του feng shui κρατούσαν την θετική ενέργεια στον χώρο απομακρύνοντας την αρνητική, χρησιμοποιώντας αυτή την τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο.

Πώς όμως μπορούμε να βελτιώσουμε το χώρο μας με βάση τις αρχές του feng shui

Με βάση το feng shui, όλα τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι έχουν μια συγκεκριμένη θέση κι εξυπηρετούν κι έναν άλλο σκοπό πέρα από το χρηστικό τους. Αν κάποιος θέλει να έχει ευημερία και τύχη, θα πρέπει να ακολουθεί τις αρχές του feng shui, ώστε η ενέργεια στο χώρο να κυλάει ομαλά και να μην χάνεται άσκοπα.

Οι βασικές αρχές του feng shui για το υπνοδωμάτιο

  • Δεν θα πρέπει να υπάρχει καθρέφτης μέσα στο υπνοδωμάτιο καθώς αντανακλά την ενέργεια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία της.Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται και οι πίνακες σε κάδρο, ή σε κορνίζα.
  • Αποφύγετε τα ογκώδη έπιπλα με γωνίες και προτιμήστε μικρότερα έπιπλα με καμπύλες άκρες. Κρατήστε το χώρο κάτω από το κρεβάτι καθαρό και μην το χρησιμοποιείτε σαν αποθηκευτικό χώρο για να κυκλοφορεί η ενέργεια ελεύθερα. Επίσης οποιοδήποτε σπασμένο ή χαλασμένο αντικείμενο, δεν έχει θέση στην κρεβατοκάμαρα.
  • Το κρεβάτι δεν θα πρέπει να βλέπει προς την είσοδο. Ιδανικά θα πρέπει να ακουμπάει στον τοίχο που βρίσκεται αριστερά από την πόρτα ή στον τοίχο που είναι απέναντι από αυτήν, αλλά όχι σε ευθεία γραμμή.
  • Έχετε πάντα δύο κομοδίνα. Φροντίστε να υπάρχουν δύο κομοδίνα και δύο διάδρομοι που οδηγούν στο κρεβάτι δεξιά και αριστερά αυτού. Αυτό δημιουργεί μια ωραία ροή στην κρεβατοκάμαρά σας.
  • Το κρεβάτι πρέπει οπωσδήποτε να έχει κεφαλάρι, το οποίο μας προστατεύει την ώρα που κοιμόμαστε. Αυτό κατά προτίμηση θα πρέπει να είναι ξύλινο, και όχι από μέταλλο, το οποίο γενικώς θεωρείται ψυχρό υλικό και καλό είναι να αποφεύγεται στην κρεβατοκάμαρα.
  • Σημαντικό επίσης είναι να βάλετε πράσινο στον χώρο σας Τα φυτά αποτελούν must για ένα χαρούμενο δωμάτιο. Φέρνουν φρέσκο οξυγόνο στον χώρο και αναζωογονούν το πνεύμα.
  • Η ακαταστασία μπλοκάρει την καλή ροή της ενέργειας στον χώρο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάλετε σε τάξη την κρεβατοκάμαρά σας.