Αχ, αυτός ο λύκος ο Ζαχαρίας! Τη μια είναι χαρούμενος, την άλλη λυπημένος και έπειτα θυμωμένος ή ενθουσιασμένος. Ακόμη, κάποιες φορές μπορεί να είναι , σκεπτικός, τρομαγμένος, φοβισμένος, κατσούφης, περήφανος, ήρεμος, οργισμένος, έκπληκτος, ντροπιασμένος, ζηλιάρης, αγαπημένος. Όλα τα νιώθει ο Λύκος Ζαχαρίας σε αυτήν την έξυπνη αναδρομή σχεδόν σε όλα τα βασικά συναισθήματα.

Αυτός ο λύκος αλλάζει διάθεση κάθε τρεις και λίγο, και οι φίλοι του δεν ξέρουν τι να κάνουν πια μαζί του. Προσπαθούν να τον βοηθήσουν, δίνοντάς του ιδέες ηρεμίας, δημιουργικότητας και εκτόνωσης. Γιατί καταλαβαίνουν ότι ο Ζαχαρίας θα είναι πιο ήρεμος αν καταφέρει να εκφράζει τα συναισθήματά του. Πρώτα όμως πρέπει να μάθει να τα αναγνωρίζει και στη συνέχεια να τα ανιχνεύσει, να τα δουλέψει, να τα καλμάρει, να τα εκφράσει και να παίρνει το χρόνο που χρειάζεται για να βιώσει το καθένα ξεχωριστά.

Πρόκειται για ακόμα μια καλογραμμένη ιστορία της Οριάν Λαλμόν με τον αξιαγάπητο σε πολλά παιδιά λύκο, σε μία ευχάριστη περιήγηση στα συναισθήματα. Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.