Εσείς με το πλυντήριο ρούχων πλένετε μόνο τα ρούχα σας; Αυτές οι πανίσχυρες μηχανές φτιάχτηκαν σαφώς για να μας κάνουν το πλύσιμο των ρούχων παιχνιδάκι, αλλά μπορεί να καθαρίσει και άλλα πράγματα που πολλές φορές δεν θα σκεφτόμασταν να τα βάλουμε στο πλυντήριο.

Σήμερα που αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν πολλές λειτουργίες και πολλά προγράμματα επιλογής, προσφέρονται και για παράπλευρες χρήσεις έτσι ώστε να μας γλυτώσουν χρόνο και να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Εννοείται ότι κουρτίνες παπλώματα όλα τα υφασμάτινα αντικείμενα του σπιτιού μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, όπως μαξιλάρια και διακοσμητικά μαξιλαράκια.

Πέρα όμως από αυτά που λίγο έως πολύ όλοι τα ξέρουμε, μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο και

Χαλάκια

Ακόμα και αυτά τα χαλάκια με το πλαστικό πέλος, μπορούν να πλυθούν μια χαρά περιστασιακά. Αν δεν τα βάζετε πολύ συχνά στο πλυντήριο δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα.

Πατάκια αυτοκινήτου

Ναι, τα πατάκια του αυτοκινήτου. Αν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, τότε μπορούν να πλυθούν μια χαρά! Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορα.

Κουρτίνες μπάνιου

Ακόμα και αν δεν είναι υφασμάτινες. Απλά βάλτε μαζί μέσα στον κάδο μρικές πετσέτες για να μην σκιστεί και βάλτε μία πλύση σε χαμηλή θερμοκρασία και με λίγο απορρυπαντικό. Οι λεκέδες από άλατα και οι μαυρίλες από την υγρασία θα εξαφανιστούν πανεύκολα!

Αθλητικά παπούτσια

Αυτό φαντάζομαι το ξέρετε! Αν όχι, δοκιμάστε το, σε χαμηλή θερμοκρασία και χωρίς πολλά στυψίματα βγαίνουν σαν καινούρια.

Σφουγγαρίστρα

Και η σφουγγαρίστρα σας θέλει το σωστό καθαρισματάκι της. Από το να κάθεστε και να τη ζουμπάτε και να την πλένετε με το χέρι, πετάξτε τη στον κάδο μαζί με ένα χαλάκι και θα έχετε πεντακάθαρη σφουγγαρίστρα χωρίς κόπο.

Δερμάτινα αντικείμενα

Ακόμα και μικρές δερμάτινες τσάντες ή πορτοφόλια, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε μία παλιά μαξιλαροθήκη και να τα βάλετε στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Αν είναι καλοφτιαγμένα και ραμμένα και όχι κολλημένα, δεν θα πάθουν τίποτα! Ακόμα και τις δερμάτινες μπότες σας, αυτές τις UGG, Πλύντε τες. Δοκιμασμένο και εγγυημένο!

Λούτρινα παιχνίδια

Αυτά τα λούτρινα ζωάκια, υφασμάτινα κουκλάκια που πιάνουν τόνους σκόνη πλένονται μια χαρά στο πλυντήριο! Αφήστε τα στο ήλιο να στεγνώσουν χτενίστε τα λίγο με τα χέρια σας και έτοιμα!

Backpacks, σάκους και καπέλα

Τα περισσότερα backpacks και σάκοι πλένονται μια χαρά στο πλυντήριο. Σιγουρευτείτε μόνο να τα αδειάσετε καλά! Τα καπέλα υφασμάτινα καπέλα πλένονται μια χαρά και αυτά απλά, σιγουρευτείτε ότι στο γείσο ή σε άλλο μέρος τους δεν έχουν χαρτί.

Τα αξεσουάρ του σκύλου σας ή της γάτας σας

Φουσκωτά κρεβατάκια, υφασμάτινα ή δερμάτινα λουράκια, αστράφτουν αν πλυθούν στο πλυντήριο.