Τα γνωστά μας γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ βρίσκονται από τέλη Νοέμβρη στη θέση τους, έξω δηλαδή από τα κεντρικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Σε αυτά τα κουτιά μπορούμε μαζί με τα παιδιά μας να ρίξουμε τα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη, για να κάνουμε ακόμα πραγματική και συνάμα πιο μαγική την προσμονή για τα δώρα που θα φέρει.

Όλα αυτά τα γράμματα συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Φανταστείτε λοιπόν το ή τα μικρά σας, όχι μόνο να βάζει το ίδιο στο γραμματοκιβώτιο το γράμμα, αλλά και να λαμβάνει απάντηση από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη!

Πέρυσι, τα ΕΛΤΑ παρέλαβαν περίπου 150.000 γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη και όσα από αυτά είχαν πλήρη στοιχεία αποστολέα, έλαβαν απαντητική κάρτα. Στη φετινή απαντητική κάρτα των ΕΛΤΑ, το κείμενο υπογράφει ο βραβευμένος συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ.