Μία φορά να το φτιάξετε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ΤΗ συνταγή! Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλης της οικογένειας, αλλά και των μαμάδων γιατί είναι εύκολο, με 10 λεπτά μόνο προετοιμασία! Το θεϊκό ρυζάκι λουσμένο με την απίστευτη σαλτσούλα τα παιδιά το λατρεύουν και δεν το χορταίνουν!

Όσες φορές και να το έχω φτιάξει, ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει! Το κρέας βγαίνει πάντα μαλακό και ζουμερό. Τη σάλτσα πολλές φορές την αφήνω να βράσει μόνη της και να πήξει και δεν θέλει καν δέσιμο! Δεν θα πω άλλα, απλά διαλέξτε ένα καλό κρεοπώλη και ένα καλό κομμάτι μοσχάρι, όπως νουά, ποντίκι ή σπαλομίτα και ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή της Αργυρώς!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά ή ποντίκι)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • σπάγκος μαγειρικής

Για το πολύχρωμο ρύζι

  • 2 φλ. ρύζι
  • 1/4 φλ. ελαιολαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 φλ. αρακά
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στεγνώνουμε πρώτα πολύ καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε, το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δίχτυ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ολόκληρα, τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.

Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά.

Κατά τη διάρκεια του βρασμού, γυρίζουμε το κρέας ώστε να βράσει ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού. Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά.

Βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ξύλο κοπής. Αφαιρούμε τον σπάγκο ή το δίχτυ. Κρατάμε 2 φλ. ζωμό στην άκρη για το ρύζι.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ξαναβάζουμε στη σάλτσα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα.

Για το πολύχρωμο ρύζι, πατήστε εδώ να δείτε τη συνταγή