Οι γιορτές έρχονται και όλοι έχουμε αρχίσει να ψαχνόμαστε τι δώρο θα πάρουμε στους αγαπημένους μας, σε ποιο σπίτι θα κάνουμε ρεβεγιόν και αν δε στολίσατε ακόμα, τι δέντρο θα στολίσουμε! Αληθινό ή ψεύτικο; Φυσικά είναι θέμα γούστου και φιλοσοφίας, αλλά αν ακόμα αναρωτιέστε, εδώ θα δείτε τα υπέρ και τα κατά και των δύο για να τα μελετήσετε και να πάρετε την απόφασή σας ευκολότερα.

Γιατί κάποιοι αγαπάνε τα αληθινά Χριστουγεννιάτικα δέντρα

  • Για τη μυρωδιά τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο Χριστουγεννιάτικο από τη μυρωδιά ενός πραγματικού δέντρου στο σαλόνι σας. Δίνει μία μοναδική αρωματική νότα σε όλο το σπίτι, και φέρνει την ευωδιά της φύσης στο σπίτι σας.
  • Μέχρι παλιότερα υπήρχε η εντύπωση ότι τα αληθινά έλατα που πουλιόταν σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα κόβονταν από δάση, κάτι φυσικά πολύ κακό για το περιβάλλον. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές.Τα κομμένα δέντρα που πουλιούνται πριν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων προέρχονται από καλλιέργειες. Είναι δηλαδή έλατα που φυτεύτηκαν και καλλιεργήθηκαν προκειμένου να κοπούν και να πουληθούν τα Χριστούγεννα. Άρα δεν επιβαρύνεται το δάσος.
  • Το πραγματικό δέντρο μετά τη χρήση του μπορεί να ανακυκλωθεί πλήρως, ακόμα και να καεί και στο τζάκι σας. Αντίθετα το πλαστικό δέντρο αποτελείται από πλαστικό και συνήθως σύρμα και είναι πολύ δύσκολο να ανακυκλωθεί. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του πλαστικού δέντρου είναι πολύ μεγάλο αν αναλογιστείτε τι χρειάζεται για την παραγωγή του αλλά και για τη μεταφορά του από τη χώρα που παράγεται συνήθως την Κίνα.
  • Το κόστος ενός πλούσιου πραγματικού δέντρου είναι συνήθως μικρότερο από το κόστος ενός πλούσιου και όμορφου πλαστικού δέντρου.

Γιατί κάποιοι αγαπάνε τα ψεύτικα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

  • Χρονιά με χρονιά θα εξοικονομούνται πολλά χρήματα αφού δε χρειάζεται να αγοράζετε το δέντρο σας κάθε χρόνο. Μέσα σε 3-4 χρόνια θα έχετε γλυτώσει αρκετά χρήματα.
  • Το ψεύτικο δέντρο δε μαδάει, δε μαραίνονται τα κλαδιά του, δε θέλει συντήρηση και δεν κιτρινίζει προς το τέλος των γιορτών. Στέκει εκεί καταπράσινο και στολισμένο μέχρι να το μαζέψετε.
  • Τα περισσότερα σύγχρονα χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιάχνονται με υλικά που δεν παίρνουν φωτιά, πράγμα που τα καθιστά πιο ασφαλή αν σκεφτεί κανείς ότι τα στολίζουμε με χιλιάδες λαμπάκια που αν σπάσει κάποιο μπορεί να προκαλέσει φωτιά.
  • Έρχονται σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη και μπορείτε να αγοράσετε ακριβώς αυτό που χωράει και ταιριάζει στο δικό σας σπίτι. Κάτι που φυσικά δε συμβαίνει με τα αληθινά δέντρα.