Αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά απορρυπαντικά και τις χημικές ουσίες μέσα στο σπίτι σας γιατί θέλετε να προστατευτείτε από τα επιβλαβή υλικά που μπορεί να περιέχουν τα προϊόντα εμπορίου, δεν έχετε άδικο! Ένας έξυπνος τρόπος είναι να ξεκινήσετε από το καθαριστικό των τζαμιών. Μην αναρωτιέστε πώς θα φτιάξετε οικολογικό καθαριστικό για τα τζάμια! Εδώ σας έχω τη συνταγή για να φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό για τα τζάμια, οικολογικό και αποτελεσματικό, που καθαρίζει εξίσου καλά αν όχι και καλύτερα και κάνει τα τζάμια σας…αόρατα. Και μην αναρωτιέστε αν θα καθαρίζει εξίσου καλά με το συνηθισμένο σας καθαριστικό. Θυμηθείτε ότι όχι πολύ παλαιότερα, οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν τέτοια σπιτικά καθαριστικά για να καθαρίσουν το σπίτι τους.

Μία σπιτική συνταγή, πανεύκολη αλλά κυρίως απόλυτα φυσική, οικολογική και οικονομική!

Τι θα χρειαστείτε

-2 φλ. νερό
-2 φλ. λευκό ξίδ
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο για να μυρίζει όμορφα
-ένα δοχείο για σπρέι

Μέσα στο δοχείο για σπρέι βάζετε πρώτα το ξίδι με το νερό. Κλείνετε το καπάκι και κάνετε ένα πρώτο ελαφρύ ανακάτεμα, ξίδι και νερό να γίνουν ένα. Στη συνέχεια προσθέστε το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο. Ξανακλείνετε το καπάκι και αυτή τη φορά ανακινείτε πολύ καλά για ένα λεπτό.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Όπως κάθε κλασικό προϊόν καθαρισμού της αγοράς. Απλά λόγω των φυσικών του συστατικών, πρέπει να πριν από κάθε χρήση, να ανακινήσετε καλά το μπουκάλι. Ψεκάζετε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και σκουπίζετε καλά, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Αποφύγετε να καθαρίστε τα τζάμια σας τις ώρες που έχει έντονη ηλιοφάνεια. Ο ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό των τζαμιών προτού προλάβετε να το σκουπίσετε και γίνονται λεκέδες.