Θα βάλουμε δύο αγαπημένες σειρές να κονταροχτυπηθούν. Και οι δύο σειρές συμπεριλαμβάνονται στις πιο αγαπητές και επιτυχημένες κωμικές σειρές των τελευταίων ετών. Ξεκίνησαν ως ένα cartoon για ενήλικες και πλέον απασχολούν μέχρι και την παγκόσμια πολιτική.

Πρόκειται για τους Simpsons και το Family Guy.

Είναι κι οι δύο, δυο τρελές-τρελές οικογένειες. Από τη μια η κίτρινη οικογένεια του Homer Simpsons με την αξιαγάπητη σύζυγό του, Marge, τα παιδιά Bart, Lisa και Maggie, ενώ ακολουθούν τα κατοικίδια Santa’s little helper και Snowball. Μία οικογένεια, η οποία έχει χαρίσει άπειρο γέλιο με το χαζό Homer να επιδίδεται κάθε φορά σε νέες γκάφες και η γλυκιά Marge με τη haute couture κόμμωση της να τον υπομένει. Ο Homer πραγματικά θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στις απίστευτες ιστορίες, που έχεις ακούσει και συζητάς με την παρέα σου.

Όσον αφορά στα παιδιά, ο Bart εξακολουθεί έπειτα από τόσες seasons να μην τα πάει καλά στο σχολείο, αλλά να σηκώνει το μαλλί καρφάκι. Η Lisa παραμένει το σπασικλάκι της οικογένειας, μην αποχωρίζοντας το μαργαριταρένιο κολιέ της, ενώ την παράσταση κλέβει το μωρό-φονικό όπλο, η Maggie.

Κατά γενική ομολογία οι Simpsons αποτελούν τους προγόνους του είδους τους. Χαρακτηρίζονται από αστείρευτο χιούμορ, καθώς ο Groening, όντας ένας μεγάλος παραμυθάς, ξέρει τι και πότε να το σατιρίσει.

Μετά, έρχεται η οικογένεια Family Guy. Ένας πατέρας, που κάνει τα πάντα για το στομάχι του, ο Peter Griffin και μία σύζυγος, η Lois, καλή μητέρα με πολύ βεβαρυμένο παρελθόν, που το ανασύρει πού και πού, είναι οι γονείς του ακοινώνητου Chris, της καπελοφορούσας Meg (το μαύρο πρόβατο της οικογένειας) και του ύπουλου μωρού, Stewie. Το κατοικίδιο της οικογένειας ακούει στο όνομα Brian και μόνο κατοικίδιο δεν μπορείς να το πεις.

Σ΄ αυτή την οικογένεια εκτυλίσσονται δύο διαφορετικές ιστορίες παράλληλα. Η μια αφορά στην τεμπέλικη ζωή του Peter. Πίνοντας με τους φίλους του μπλέκει πάντα σε ιστορίες, που στην πραγματική ζωή θα βρισκόταν αντιμέτωπος με το νόμο ή το Χάρο. Η δεύτερη ιστορία έχει πρωταγωνιστή το Stewie. Αυτό το αξιαγάπητο μωρό –που γεννήθηκε για να σκοτώσει τη Lois– να κυβερνήσει τον κόσμο και να σου πει: «έχω και χρονομηχανή, πάμε μια βόλτα;». Ο Brian, το αγαπημένο σκυλί της οικογένειας, είναι ένας συγγραφέας, αριστερός πολιτικός εγκλωβισμένος στο σώμα ενός σκύλου. Μεγάλος καρδιοκατακτητής και καλύτερος φίλος του Stewie , αποτελεί την καλή του συνείδηση.

Η οικογένεια Family Guy αποτελεί μια επιτυχημένη σειρά, που όμως διαφέρει πολύ από το χιούμορ των Simpsons. Αν και ο Peter Griffin δικαιωματικά παίρνει τα σκήπτρα από το Homer και ο Stewie είναι ένας ρόλος-έκπληξη κάθε φορά, το σενάριο του MacFarlane δεν μπορεί να πρωτοτυπήσει ιδιαίτερα.

Μπορεί αυτή η κόντρα να μη λάβει ποτέ τέλος, πάντως οι fans των σειρών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δύο οικογένειες ενωμένες, σε ένα επεισόδιο που παίχτηκε πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2014. Ο Stewie θα παραδεχτεί τις πλάκες του Bart, η Lois και Marge θα γίνουν κολλητές, ενώ οι δύο άντρες θα μαλώσουν για το ποια μπίρα είναι καλύτερη, Duff ή Pawtucket;

Τελικά, Simpson ή Family Guy, εσείς τι λέτε;